MOTOSALON Praha Letňany - 8. ročník ( 2.-5.3. 2017 )

Osmý ročník mezinárodního veletrhu motocyklů, čtyřkolek, příslušenství a oblečení Motosalon se letos konal v pražských Letňanech, kam se od 2. do 5. 3. 2017 vypravili všichni milovníci jedné stopy a zahájili tak další motorkářskou sezónu. Na akci, kterou pořádala společnost Veletrhy Brno v  areálu PVA EXPO PRAHA, přišlo 58 300 návštěvníků. Nejvíce návštěvníků dorazilo klasicky v sobotu, kdy prošlo výstavištěm téměř 26 000 motocyklových fanoušků. V tiskovém středisku se akreditovalo 234 novinářů.

pzz-damy 2017.jpg

Letos poprvé obsadil Motosalon v Praze celkem 4 haly. Na ploše 16 600 metrů čtverečních se veletrhu zúčastnilo celkem 132 vystavovatelů s 271 značkami. Vůbec poprvé na Motosalonu vystavovaly všechny velké značky, které působí na českém motocyklovém trhu. Motosalon je jediným veletrhem, který zaštiťuje motosekce Svazu dovozců automobilů s účastí importérů. 

České veletržní premiéry a novinky

V pražských Letňanech se premiérově představil motocykl FGR MIDALU. V současné době patří MIDALU svým objemem a výkonem mezi nejsilnější a unikátní motocykly světa. Nechyběla ani nová JAWA 350 OHC, která měla svou premiéru na stánku MotoKenny. Na tiskových konferencích dále prezentovaly své novinky a budoucí plány značky BMW Motorrad a Harley-Davidson. Motorku pro novou sezónu představil i Karel Abraham, který se opět vrací do MotoGP.

Motorkářské osobnosti na Motosalonu

Motosalon tradičně přilákal i celou řadu známých tváří motocyklového světa. S fanoušky si přišli popovídat např. motorkářská legenda Pepa Sršeň, jezdci Jakub Kornfeil a Karel Abraham, dále jezdci Ondřej Klymčiw, Štefan Svitko, Ivan Jakeš a Petr Pilát, účastníci Rally Dakar 2017 Milan Engel a Tomáš Kubiena, několikanásobný mistr ČR a Evropy v motokrosu František Smola a další.

Známé tváře Motosvěta 2017.jpg    Známé tváře Motosvěta2 2017.jpg

Programem na pódiu provázel „motosaloňácký“ matador Standa Berkovec, který se chopil i slavnostního zahájení Motosalonu. Spolu s ním přivítali návštěvníky také Tomáš Lerch, ředitel služby dopravní policie České republiky, Leoš Tržil, ředitel Krajského ředitelství Policie ČR Jihomoravského kraje, Vladimír Přibyl, ředitel motocyklové sekce Svazu dovozců automobilů, Martin Farář, ředitel samostatného oddělení BESIP Ministerstva dopravy České republiky a Jiří Kuliš, předseda představenstva a generální ředitel Veletrhů Brno. Kromě oficiálních hostů se zahájení zúčastnili i kaskadér Pepa Sršeň, jezdec Jakub Kornfeil, herci Jan Révai, Pavel Liška, Martin Stránský a David Matásek a nechyběly ani krásné dámy – herečka a zpěvačka Daniela Šinkorová, modelka a Miss ČR Kateřina Stočesová a moderátorka Eva Decastelo. Všichni vyjádřili radost z nadcházející sezóny a všem motorkářům popřáli mnoho bezpečně najetých kilometrů.

Motocyklem roku 2017 se stala Ducati Multistrada 950

Dukati Multistrada 950 Motocykl 2017.jpg

Nedílnou součástí Motosalonu je i anketa Motocykl roku. V sobotu 4. 3. ve 20 hodin byly na společenském večeru slavnostně vyhlášeny ty nejoblíbenější modely roku 2017. Celkem bylo nominováno 32 motocyklů v 6 kategoriích. O výsledcích rozhodovala jak odborná porota, tak široká veřejnost. V kategorii skútrů vyhrál model Yamaha TMAX DX. Kategorii endur, vč. cestovních, následně ovládlo Ducati se svou Multistradou 950. Multistrada se stala také absolutním vítězem ankety, a tím pádem i zcela nejpopulárnější motorkou pro rok 2017. V kategorii klasik, vč. chopperů a cruiserů, zvítězila novinka Triumph Bonnevile Bobber 1200. Nejoblíbenějším „naháčem“ se stal motocykl KTM 1290 Super Duke R 2017. S prázdnou neodešlo ani BMW, které se svým modelem K 1600 GT zvítězilo v kategorii cestovních silničních motocyklů. Silná konkurence byla také v kategorii sportovních silničních motocyklů, ve které zvítězila Honda CBR1000RR Fireblade SP.

Do hlasování v anketě se zapojilo celkem 19 473 lidí, kteří tak zároveň získali možnost vyhrát jednu ze 40 cen. Hlavní cena, voucher ve výši 100 000 Kč na nákup nominovaného motocyklu dle vlastního výběru, byla předána přímo během večerního vyhlášení.

C. K.Ch

 

Vytisknout